Ny Student i Örebro

FAQ för nya studenter vid läkarprogrammet

Var ligger läkarstudenternas campus?

Örebro Universitet består av tre stycken campus nämligen campus Almby/Universitetet, campus USÖ och campus Grythyttan. Läkarstudenterna har ett eget campus nere vid sjukhuset som är det som kallas campus USÖ eller X-huset. Här är läkarstudenterna merparten av sin studietid vilket gör att många av läkarstudenterna föredrar att bo mer centralt. Läkarstudenterna har dock några föreläsningar och laborationer vid campus Almby/Universitetet så det funkar att även bo där. Det är ca 3 km mellan Universitet och Campus USÖ.

Vad menas med rekommenderad litteratur?

På läkarprogrammet i Örebro använder vi oss av rekommenderad eller obligatorisk litteratur.
Precis som det låter så kräver kursledningen att du införskaffar den litteratur som benämns som obligatorisk.

Glöm inte att köpa den senaste upplagan.

Den rekommenderade litteraturen fungerar mer som en lista med böcker som kursledningen godkänt för just den aktuella kursen. Böcker på rekommenderadlistan kan användas att referera till om man ex överklagar ett tentabeslut där man anser att man angett rätt svar men inte fått poäng.
På kursintroduktionen av varje tema brukar rekommenderad litteratur går igenom och kursledningen tipsar om vad som kan vara värt att tänka på gällande val av böcker.

Behöver Jag köpa alla böcker innan skolstart?

Vi från medicinska föreningen håller i en litteraturinfokväll för att studenterna som börjar termin på läkarprogrammet. Litteraturinfot brukar ligga under de första veckorna av terminen och under denna kväll har vi en liten “föreläsning” om de olika typerna av litteratur som finns och vad man skall tänka på.
När du skall köpa böcker kan du använda dig av de vanliga sajterna på nätet, campusbokhandeln eller läkarprogrammets egna köp och sälj sida på facebook.

Finns det något upprop man måste närvara på?

Nej, läkarprogrammet i Örebro tillämpar inget regelrätt upprop. Under den första dagen får ni en generell informationsgenomgång om Universitetet i Aula Nova på campus Almby, detta sker på förmiddagen tillsammans med flera andra program.

På eftermiddagen får ni mer specifik information om enbart läkarprogrammet tillsammans med dina blivande kursare, även detta sker på Campus Almby, men i Bilbergska huset.

Tillsammans gör vi studentlivet roligare!