Ny Student i Örebro

Ny student på läkarprogrammet

MFÖ är en studentförening för läkarstudenter vid Örebro universitet. Vi arrangerar under året olika evenemang under terminerna; allt från cykelfest, beerpongturnering, volleyboll, bal på slottet, workshops i kirurgiska moment och mycket mycket mer! Tveka inte att bli medlem för att kunna delta i allt detta roliga under dina terminer hos oss. Mer information om medlemskap och föreningen finns på vår hemsida: www.mforebro.se

För att hjälpa dig som är ny student har vi tagit fram en checklista som innehåller alla viktiga länkar och förberedelser för.

Välkomstaktiviteter

Introduktionen för läkarstudenternas genomförs tillsammans med institutionen för hälsovetenskaper (arbetsterapeuter, audionomer, biomedicinska analytiker röntgen-sjuksköterska mfl.). Läkarstudenterna tillhör Kårsektionen Serum. För mer information om introduktionen och Kårsektionen Serum se respektive hemsidor:  

Kårsektionen Serums hemsida

Örebro studentkårs hemsida

Stetoskop och namnskylt

Medicinska Föreningen Örebro erbjuder möjligheten att beställa stetoskop och namnskylt till VFU:n. För mer information håll utkik på våra sociala kanaler.

Kommunikationskanaler

Facebook är en av de huvudsakliga informationskanalerna som studenterna använder. Bland annat finns det en  stor facebookgrupp för alla studenter på läkarprogrammet ”Läkarprogrammet Örebro” samt den tillhörande ”Läkarprogrammet Örebro – köp och sälj”. Vi rekommenderar framför att att gå med i den förstnämnda gruppen eftersom mycket information publiceras där av flera olika aktörer – föreningar, utskott som studenter. Utöver detta skapas vanligen en Facebookgrupp för respektive termin; tex ”Läkarprogrammet Örebro VT16”.

Tillsammans gör vi studentlivet roligare!