Styrelsen

Styrelsen verksamhetsåret vt 2018

Ordförande – Indy Kromodikoro

Heej på er!

Indy heter jag och har under det här (korta) verksamhetsåret suttit som ordförande för vår fina förening! Att vara ordförande för MFÖ är något som jag enda sedan jag började på läkarprogrammet i smyg alltid velat vara, men som jag innan det här verksamhetsåret inte riktigt vågat mig på. Nu med facit i hand kan jag säga att det är bland det mest givande jag någonsin gjort. Det är otroligt roligt att vara ordförande för en förening som växer och åstadkommer så mycket som just MFÖ gör. Man lär sig så himla mycket på vägen och man får jobba med så många eldsjälar!

Till nästa verksamhetsår är tanken att föreningen ska arbeta för att ta fram en långsiktig framtidsplan, kanske arbeta mot att förankra sig mer vid Örebro universitet? Är detta något som du känner att du vill vara med och driva? Vill du kunna säga att det va du som var med och tog MFÖ till nästa nivå? Vill du utveckla dina ledaregenskaper? Få en unik chans att vidga ditt kontaktnät? Sök till ordförande för MFÖ, du kommer inte att ångra dig!

Har du några frågor gällande posten? Tveka inte att höra av dig till mig, jag älskar att prata MFÖ (haha)!

Kontakt: ordforande@mforebro.se

Vice Ordförande – Erik Sunnefeldt  

Att vara vice ordförande i föreningen innebär många saker. En är att vara backup för ordförande, om denna exempelvis är sjuk. Därför ska den som sitter på posten vara redo att ta sig an ordföranderollen, om behovet uppstår. För att säkra detta arbetar vice nära ordförande i dennes arbete, där vice även fungerar som bollplank för idéer, assisterar i arbetet, med mera. Då denna post medför mindre riktat arbete än ordförandeposten ges möjlighet att vara verksam på flera håll i föreningen och exempelvis hjälpa till i utskotten.

Kontakt: vice@ mforebro.se

Tillförordnad kassör – Max Waenerlund

Jag har varit kassör nu under våren 2018. Jag sökte denna post eftersom jag ville bli aktiv i MFÖ och ha något konkret att göra. Jag visste inte så mycket om vad det innebar att vara kassör, men det lär man sig snabbt. Som kassör har du koll på föreningens ekonomi och samarbetar med alla styrelsemedlemmar kring sånt som har med pengar att göra, du blir lite som en spindel i nätet.

Är det svårt att vara kassör? Absolut inte. I stora drag kommer dina uppgifter att vara att göra utbetalningar och bokföra inkomster och utgifter. Detta är enklare än vad man kan tro, och dessutom väldigt roligt. Som kassör kommer du få otvärderliga kunskaper kring ekonomi och bokföring, som du kommer bära med dig resten av livet. Det är läran för livet helt enkelt.

Om du söker till kassör för MFÖ kommer du inte ångra dig. Det kan jag lova.

Kontakt: kassor@mforebro.se

Tillförordnad informationsansvarig – Älva Fors 

Hej alla! Jag heter Älva och har haft posten som informationsansvarig nu under de senaste månaderna. Jag sökte denna post då jag ville engagera mig mer i MFÖ och kände att detta var en post där man både får kommunicera mycket med andra människor och dessutom har mycket frihet och får utrymme att vara kreativ. Vilket passade mig superbra!

Som informationsansvarig har man ett nära samarbete med de andra i styrelsen och har dessutom mycket kontakt med våra medlemmar. Det är du som ansvarar för att allt vi gör i MFÖ syns och når ut till alla på ett bra sätt. Det är en väldigt stimulerande post som ger en utrymme att utvecklas mycket samtidigt som man har roligt. Känner du att detta är något som skulle passa dig? Tveka inte att söka!

Kontakt: info@mforebro.se

Ansvarig för Studiesociala utskottet – Josefine Jordahl

Hallojsan!

Jossan heter jag och är utskottsansvarig för Studiesociala utskottet sedan februari i år. Det är Studiesociala som anordnar evenemang som sittningar, Gasquen, Plasquen, pubkvällar och annat skoj. Som utskottsansvarig för detta så ser du till att allt detta rullar på. Du är dock aldrig ensam; du har världens bästa arbetsgrupp på 40 personer som är aktiva medlemmar i utskottet!

Det bästa med denna post är att man får träffa och jobba tillsammans med underbara personer! Känslan efter att man tillsammans har anordnat en uppskattad sittning är oslagbar! Detta var en av de många anledningarna till varför jag tackade ja till denna post.

Är du sugen på att bli Studiesocialas nya utskottsansvarig? Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer!

Kontakt: studiesociala@mforebro.se

Ansvarig för Corpus Callosum – Jasmina Al Janabi

Halloj! Mitt namn är Jasmina Al Janabi och jag sitter som utskottsansvarig för Corpus Callosum. Jag sökte till denna superroliga post för att jag suttit med i utskottet sedan termin 1 men även styrelsen sedan tidigare och ville därmed kombinera de två posterna och det är väl fördelen med denna post. En ser till att utskottsarbetet i Corpus flyter på samtidigt som en får vara med och tycka lite kring hur MFÖ ska ställa sig i olika frågor men även vad som ska arrangeras uppifrån. Best of both worlds som Hannah Montana skulle säga!

Kontakt: corpuscallosum@mforebro.se

Ansvarig för Kirurgiska utskottet – Victoria Oscarsson

Som ansvarig för Kirurgiska Utskottet (KirU) har man huvudansvaret vad gäller den övergripande verksamheten inom utskottet. Allt från att exempelvis arrangerar interna aktiviteter, till att samla de olika arbetsgrupperna till gemensamma utskottsmöten, planera kommande termin och stödja arbetsgruppernai deras självständiga arbete. Som utskottsansvarig fungerar man även som en länk mellan arbetsgrupperna och MFÖ:s styrelse.

Kontakt: kirurgiska@mforebro.se

Ansvarig för Forskningsutskottet – Khawlan Almaliki

Jag heter Khawlah och är sedan februari i år utskottsansvarig för forskningsutskottet. Under föregående termin har jag också haft ansvarsrollen, även om jag inte officiellt valdes in i styrelsen förrän denna termin. Anledningen till att jag sökte denna post är mitt intresse för forskning och min vilja att öka möjligheterna för oss läkarstudenter att komma in i den tidigt under studierna. I dagsläget har Örebros läkarprogram en snävare kontakt med forskargrupper och forskningsprojekt i jämförelse med universitet i andra studentstäder, trots att vår omgivning kryllar av dessa. Min ambition var därför att forskningsutskottet ska bli drivkraften som närmar de två ändarna tillsammans, så att fler och fler läkarstudenter förhoppningsvis får upp ögonen för forskning och kan på så sätt bidra till utvecklingen av vården och den medicinska kunskapen.

Posten som ansvarig för forskningsutskottet passar därför dig som har liknande mål i sikte. Den passar också dig som känner dig manad att leda ett utskott framåt och tycker om att driva projekt och lägga planer tillsammans med andra medlemmar och arbeta för att uppnå dessa. Fördelen med just ett ansvar för forskningsutskottet är dessutom att det är ett ungt utskott som fortfarande håller på att utformas, så det finns mycket potential att påverka vilken väg det kommer att ta. Det kan också innebära en svårighet (eller rättare sagt en utmaning) att utskottet fortfarande befinner sig i början av sin väg och det kräver därför att den ansvariga har tålamod och långsiktigt tänkande. Du kommer däremot få väldigt mycket tillbaka och när man tror på en idé så är det oerhört givande att driva fram den hela vägen. Så om du är intresserad så tveka inte att söka, det är det bästa som finns!

Medlemsansvarig – ny post att söka 2018!

Ledamöter – Alexandra Lundin, Claudia Säll, Felix Pomo, Sara Johansson 

Är du sugen på styrelsen mest mångsidiga post?
Då behöver du inte leta mer!

Som ledarmot har man huvudansvaret för att det styrelsen kommit fram till blir genomfört. Det kan vara allt från ett pentryhäng, en sittning till en stetoskopbeställning.
Samtidigt som man får chansen att engagera sig i det man vill!

Det finns fyra ledarmotposter vilket betyder att man även får jobba i ett team och göra roliga saker tillsammans.
Det är helt enkelt en väldigt varierad och givande post!
Vill du engagera dig, lära dig något nytt och ha massa kul? Sök!!

   

Revisor

Alexander Duarte Tsegai

Valberedning

Cornelia Bacic, Jonatan Regander
Kontakt: valberedningen@mforebro.se

Webbredaktör

Alex Lushnikova

 

Skriven av Tillhör sida: Föreningen

Bli medlem!
Medlemmar får rabatt på pubar, fester och mycket mera!

Bli medlem