Din webbläsare är för gammal!

Uppdatera din webbläsare för att använda den här sidan korrekt. Uppdatera min webbläsare

×

Status
STÄNGD
När
18:00 29/9 2016 ()
Pris
0 kr
Antal biljetter
20
Dresscode
-
Facebook-event
Event

Obesitaskirurgi - en passiv svältinducering eller aktiv reprogrammering av hormon? Välkomna till en Journal Club med Erik Stenberg, doktorand vid Örebro Universitet och läkare vid kirurgiska klinikerna i Örebro och Lindesberg.

Obesitaskirurgi har en lång och kritikerrosad historia, men det är först nu som man börjar förstå mekanismerna bakom dess framgång. Journal Club bjuder in Erik Stenberg att leda en Journal Club där han guidar oss genom forskningsfältet och granskar en artikel tillsammans med oss. Erik är särskilt inbjuden av KirU för sin expertis i området då han disputerar i medicinsk vetenskap med inriktning kirurgi vid Institutionen för medicinska vetenskaper nu i oktober, med en specialisering inom obesitaskirurgi.

Artikel: Reprogramming of defended body weight after Roux-En-Y gastric bypass surgery in diet-induced obese mice.

Var, när: C2407 cUSÖ, kl. 18-20.

Antal platser 20 st, dvs. först till kvarn!

Anmälan öppnas 14/9 kl. 18.00 och görs på:

www.mforebro.se/biljetter

Artikel + bakgrundsinformation mailas ut till de anmälda innan 29/9.

Välkomna!

Journal Club, Kirurgiska Utskottet

Journal Club KirU är ett utbildande forum för studenter med ett fördjupat intresse för kirurgins framtida potential, dvs kirurgisk forskning. Inför JC KirU studeras en artikel inom ett forskningsfält individuellt, som sedan gemensamt diskuteras med andra läkarstudenter under ledning av en läkare/forskare som är särskilt inbjuden av KirU för sin expertis inom området. Studenterna övas i kritisk granskning, får en inblick i olika kirurgiska specialiteter och presenteras forskningsframsteg inom kirurgisk teknik och metodik. Inspirerande inför kirurgiska placeringar, C- och D-uppsatser, forskar-AT - eller mest för att det är intellektuellt stimulerande.

Tyvärr är anmälan stängd.

Anmälan stängde onsdagen den 14 sep 2016 kl. 18:00.

Skicka om anmälningsmejl

Medicinska Föreningen Örebro

Warning: Undefined variable $output in /data/4/0/404a9fdb-02aa-4ca2-b0be-f8c4588bbd8c/mforebro.se/public_html/biljetter/lib/tickets.lib.php on line 1104