Rekrytering för poster inom Kirurgiska utskottet!

Till följande arbetsgrupper:

  • Akut- & trauma, varav en anestesiansvarig: 2 personer

Akut- och traumagruppen är relativt nystartad och är därför i en period av expansion där nya idéer och ett nyfiket sinne är viktigt. Här finns utrymme att driva egna idéer avseende workshops och föreläsningar inom området akut- och traumakirurgi.

Dessutom tänker vi att det hade varit kul att anordna events riktade till våra adrenalinsökande blivande anestesiologer. Vill du till exempel ordna med modeller och fixa workshops i akut omhändertagande eller IVA-vård? Sök till akut- och traumagruppen och specificera att det är anestesi du är intresserad av att driva.

 

  • Avancerad workshop: 1 person

Vår första avancerade workshop gick av stapeln i början på november och var en succé. Denna arbetsgrupp kommer att hålla i dessa kvällar och säkra att det finns material, att det finns fika, att det finns någon senior handledare att tillgå samt att handleda de deltagande studenterna i de tekniker som lärs ut. Dessutom kommer denna grupp att brainstorma fram nya tillämpningar av de modeller vi har. Kreativitet och ett intresse för den kirurgiska tekniken är sådant som är bra att ha i denna arbetsgrupp.

 

  • Fördjupad knyt- & sutureringsteknik: 1 person

Vår workshop i fördjupad knyt- och sutureringsteknik drivs tillsammans med Gabriel Sjölin, ST-läkare i kirurgi, och är en förutsättning för att man ska kunna gå den avancerade. Det handlar om att bryta ned knyt- och sutureringsteknik till sina beståndsdelar för att på så vis vinna insikt i varför man gör som man gör. Det handlar även här om att ordna med material, hålla kontakt med Gabriel, fixa fika och coacha deltagarna i handknutar och fortlöpande suturering. I denna arbetsgrupp arbetar man nära Gabriel och bollar idéer om ständig förbättring med honom. Dessutom bli man en fena på att knyta kirurgiska handknutar.

 

  • Föreläsningar: 1 person

Vår föreläsningsgrupp är den som har störst frihet. Föreläsningarna kan handla om allt mellan himmel och jord, så länge det finns en röd tråd med kirurgitema. Vi har tidigare anordnat föreläsningar med forskare på universitetet som tagit fram nya spännande tekniker. Vi har haft en kirurgisk uppfinnare från Västerås som byggt ett mekaniskt hjärta. Vi har haft en kirurg som arbetat i 3 år på ett mindre sjukhus i Amazonas djungel. Alltså spännande föreläsningar som studenter vill komma och lyssna på. Här handlar det om att utnyttja det kontaktnät man har samt bredda det! Prata med föreläsare efter föreläsningar, maila personer som forskar på något kul, höra med handledare på VFUn etc.

 

  • PR och marknad: 1-2 personer

Vi söker 1 eller 2 personer som kan hålla i utskottets PR och marknadshantering. Det kommer handla om att fotografera, arbeta med grafik, skriva texter samt hålla kontakt med och hitta nya sponsorer. Du som söker kan vara bra på en eller flera av ovanstående saker. Det viktiga är att du tycker det är kul med PR och är mån om att sprida information om utskottet i olika medium. Du kommer också att ingå i en större PR-grupp inom Medicinska Föreningen Örebro (MFÖ), men ditt huvudansvar kommer att gälla Kirurgiska Utskottet. Denna post går bra att kombinera med engagemang i någon annan arbetsgrupp också.

Bästa hälsningar, Carolina Nilsson och Jonatan Regander, Utskottsansvariga, Kirurgiska Utskottet

Skriven av Kategori: Uncategorized

Bli medlem!
Medlemmar får rabatt på pubar, fester och mycket mera!

Bli medlem