Ser det konstigt ut? Klicka här för att läsa det i en webbläsare.

Välkommen till Läkarprogrammet Örebro

önskar Medicinska Föreningen Örebro

 
space divider

Örebro - 23/1 2014

space
Bostad

Medicinska Föreningen Örebro hälsar dig välkommen till Örebro!

Grattis till din antagning till Örebros läkarprogram! Vi i Medicinska Föreningen Örebro vill hälsa dig varmt välkommen till Örebro, ett av världens bästa läkarprogram om vi får säga det själva!

Medicinska Föreningen är en förening för alla läkarstudenter, och vi verkar för att göra din studietid i Örebro så trevlig och trivsam som möjligt. Vi gör vårt bästa för att sätta guldkant på din tillvaro. Vi anordnar pubar, fester, idrottsaktiviteter och andra evenemang för dig och dina blivande kursare. Mer om Medicinska Föreningen kan du läsa om på vår hemsida, www.mforebro.se. Du hittar oss även på Facebook om du söker på Medicinska Föreningen Örebro. Gå gärna in och gilla oss så får du all information om våra aktiviteter och nyheter. Via Facebook kan du även få kontakt med studenter som redan läser i Örebro, eller dina nyblivande kurskamrater.

Här följer lite kort information som kan vara bra att veta inför din kommande flytt, och lite annat smått och gott som inte skadar att känna till!

Snabbnavigering

space
space divider space
Staden

Staden

Är Sveriges sjätte största stad! En stor och liten stad på samma gång. Örebro ligger på ett utomordentligt centralt läge mitt i landet. Vi har ett otroligt fint och mysigt centrum, med slottet i mitten. Universitetet ligger koncentrerat på Campus, studenternas eget lilla Mekka.

space divider space
Bostad

Bostad

Är relativt enkelt att hitta i stan. Ställ dig gärna i kö hos ÖBO så fort som möjligt, och börja ring runt till de mindre privata hyresföreningarna. På blocket kan du hitta det mesta (OBS, akta dig för ockerhyror!). Via Örebro kommuns hemsida kan du hitta mycket information om staden och alla olika stadsdelar. Där finns även en sida med länkar till de flesta lite mindre, privata hyresvärdarna, följ länken och ta dig en titt, http://www.orebro.se/656.html. Har du ingenstans att bo kan du vända dig till studentkåren, de fixar akutboende till de studenter som ännu inte hittat någonstans att ta vägen om du inte skulle hitta något innan terminen börjar.

space divider space
Ta sig runt i Örebro

Ta sig runt i Örebro

Går utomordentligt bra med cykel! Går flyttlasset till Örebro utan cykel tar du dig lätt runt med buss, kolla in www.lanstrafiken.se för linjer och tidtabeller.

space divider space
Böcker

Böcker

Ingen panik! Lärandeformen på läkarprogrammet i Örebro bygger i stort sett på att läsa på egen hand, och att hitta bra böcker som passar just dig är viktigt. Därför anordnar vi i Medicinska Föreningen en litteraturinfo under er första vecka här (närmre bestämt 26 januari kl. 15:00 i Bilbergska huset, B311!). Då får du information från äldre kursare om vilka böcker du kan behöva under första terminen. Du får även möjlighet att titta och bläddra i de böcker andra studenter har använt sig av.

De tre första veckorna i T1 är introduktionsveckor och till dessa behöver du inga speciella böcker, så ta dig tid att bestämma dig för vilka böcker du vill ha i lugn och ro - ingen stress! Via vår köp och sälj grupp på Facebook kan du också komma över begagnade böcker som dina äldrekursare säljer för en billigare peng än nypris.

space divider space
Serum

Introduktion och välkomstfest

Kåren anordnar introduktion (nollning) för alla nya studenter. Dina introduktionsveckor anordnas av Serum, sektionen för hälsovetenskap och medicin. Mer info om introduktionen hittar du på serums hemsida (www.serumsektionen.se).

Utöver introduktionsveckorna anordnar Medicinska Föreningen en välkomstfest för alla läkarstudenter. Festen kommer att äga rum den 30 januari kl. 20:00 och du är givetvis varmt välkommen! Festen är gratis för alla nya läkarstudenter så håll utkik på Medicinska Föreningens hemsida för mer information!

space divider space
Läkarsyskon

Läkarsyskon

För den som är intresserad finns möjligheten att få ett storasyskon bland äldrekursarna. Det vill säga en person som fungerar som en fadder som man kan vända sig till om man till exempel har några frågor. Ni kommer snart få mer information om detta.

space divider space
Örebro studentkår

Kåren

Är indelad i olika sektioner. Du som läkarstudent tillhör sektionen Serum tillsammans med sjuksköterskor, biomedicinare, arbetsterapeuter mfl. Kårhuset ligger på campusområdet. Här kan du äta billig lunch, festa och hänga. Kolla in www.orebrostudentkar.se för mer information.

space divider space
Checklista

Checklista

Liten checklista med saker som du bör göra så fort som möjligt (eller åtminstone innan terminen startar):

space divider space
Kalender

Viktiga datum

Liten lista på viktiga datum att skriva upp:

  1. 17/1 — Nollningen startar
  2. 20/1 — Skolstart
  3. 26/1 — Litteraturinfo 18:00, Bilbergska huset sal B311
  4. 30/1 — Välkomstfest för läkarprogrammet
  5. 15/2 — Nollesittning (avslutning på introduktionen)
  6. 2/3 — Sista dagen att anmäla sig till tentan (OBS, viktigt!!! Gör du det inte får du inte skriva tentan!)
  7. 7/3 — Första tentan

Är du mer ivrig inför terminsstarten, och redan nu vill börja kika lite över hur hösten kommer att se ut lite mer i detalj kan du hitta ett preliminärt schema över vårterminen: Preliminärt schema

Än en gång - varmt välkommen till Örebro! Vi hoppas att du kommer att trivas här. Önskar du mer information från oss och du inte får svar på dina frågor via vår hemsida eller länkarna i detta mail är det bara att höra av sig! Önskar du vidare kontakt, eller kanske en kontaktperson från läkarprogrammet är det bara att höra av sig till oss i Medicinska Föreningen så ska vi hjälpa dig så gott vi kan! Vår hemsida är www.mforebro.se och e-post info@mforebro.se.

Vi ses i Bilbergska, USÖ eller någon annanstans!


Med vänlig hälsning,
Medicinska Föreningen Örebro

Medicinska Föreningen Örebro

space