Ser det konstigt ut? Klicka här för att läsa det i en webbläsare.
 

Mitterminsbrev
från
Medicinska Föreningen Örebro

Facebook/mforebro mforebro Instagram @mforebro @mforebro

Nummer 1 / 24 Mars 2014 / Örebro

Bostad

Nämen hallå där, vad är detta för något?

Hej på dig!
Välkommen till Medicinska Föreningen Örebros första nyhetsbrev till dig! Som ett av föreningens mål under året, vill vi öka vår transparens och låta dig få en inblick i vad föreningen sysslat med hittills och kommer arbeta med under året som ligger framför oss.


Medicinska Föreningen är en förening för alla läkarstudenter, och vi verkar för att göra din studietid i Örebro så trevlig och trivsam som möjligt. Vi gör vårt bästa för att sätta guldkant på din tillvaro. Vi anordnar pubar, fester, idrottsaktiviteter och andra evenemang för dig och dina kursare.

Snabbnavigering

space
space divider space
Waldemar Axdorph - Ordförande Medicinska Föreningen Örebro

Ordförande har ordet

Det du nu läser är det första nyhetsbrevet någonsin från MFÖ. Det är en del i det mål vi har satt upp för att öka insynen till föreningen, så att ni medlemmar vet vad som pågår bakom kulisserna. Vi kommer skicka ut ett-två nyhetsbrev per termin. Ni behöver därför inte vara oroliga för SPAM från oss. I vårt mål att öka informationen till er, har vi även uppdaterat hemsidan med ny och fräsch information.

Vad händer i föreningen då? Sedan den nya styrelsen tog över i början av februari har vi haft styrelsemöten och ett föreningsråd med de andra föreningarna på läkarprogrammet. Internt har vi arbetat mycket med föreningens organisation och struktur för att förenkla och förbättra föreningsarbetet. Som exempel börjar vi nu att planera inför höstens aktiviteter samtidigt som vi arbetar med vårens. Det leder till en del extraarbete just nu, men det är värt det!

MFÖ var även med på ett OMSiS-möte i Lund i februari. OMSiS är en intresseorganisation där utsända från alla läkarprogram möts och diskuterar frågor som främst rör utbildningen. Det kan handla om VFU, föreläsningar och utvärderingssystem, men självklart mycket mer! Det är ett ypperligt tillfälle för de olika lärosätena att lära känna varandra och utbyta idéer, erfarenheter och anekdoter.

I maj kommer OMSiS till Örebro för andra gången! Vill du vara med och hjälpa till? GREAT! Hör av dig till info@mforebro.se så återkommer vi med mer info.

Under våren har vi hittills haft både läkarpub och Med-SM-uttagningar där vi nu har ett färdigt lag! Laget tränar hårt och vi hoppas att laget kan överträffa sig igen, precis som förra året! Med de orden välkomnar jag dig nu till vårt första nyhetsbrev fyllt med information om vad som händer i föreningen och dess utskott.

Trevlig läsning!

Waldemar Axdorph, Ordförande

space divider space
Idrottsutskottet

Idrottsutskottets planer

Idrottsutskottet syftar till att ge studenter möjlighet att ha både roligt och hålla sin hälsa genom fysisk aktivitet. Genom att erbjuda olika aktiviteter, regelbunden träning såväl som speciella event, kan studenten upprätthålla sin hälsa i gemenskap och glädje.

Nu senast har en arbetsgrupp tagit ut 10 killar och 10 tjejer som ska delta i Medicinar-SM. I årets uttagning till laget var det rekordmånga sökande till Med-SM, vilket är en tävling där olika lärosäten tävlar mot varandra i flertalet sporter. Årets upplaga kommer att äga rum i Göteborg 9-11 maj och då testas våra representanter i löpning, simning, fotboll, innebandy, dragkamp och volleyboll. Åk gärna dit och heja fram Örebro!

Aktuellt är också regelbunden träning i form av olika bollsporter, simning samt löpning kombinerat med ett utegym. Terminsavgiften är 100 kr men första gången är det gratis! Kom och prova! Onsdagar 19:30-20:30 bollsporter inomhus i GH hela april ut. Torsdagar simning. Så snart gräset tillåter kommer vi också erbjuda fotbollsträningar utomhus. Utöver det erbjuder vi även under helgen en gemensam löprunda till ett gym utomhus, lokaliserat nära Campus-USÖ. För exakta tider och mer information, tveka inte att höra av er till undertecknad!

Utskottet anordnar även event, där närmast aktuella är en brännbollsturnering mellan terminer (och föreläsare?). I skrivande stund håller detta på att planeras men redan nu kan vi se fram emot att avgöra vilken termin som egentligen slår längst, springer snabbast eller bara har roligast på plan! Mer information kommer inom snar framtid! Är du intresserad utav att vara med att skapa event, hålla eller planera träningar eller på annat sätt engagera dig? Då är du mer än välkommen att höra av dig till idrottsutskottet@mforebro.se!

Tim Vistrand, utskottsansvarig

Sarmed Finjan, utskottsansvarig

Utbildningsutskottet laddar upp

Utbildningsutskottet arrangerar just nu en storbeställning av stetoskop tillsammans med Medicinska Förening Lund-Malmö, där läkarstudenter får möjlighet att köpa stetoskop till kraftigt rabatterade priser. I början av höstterminen kommer vi att hålla i den sedvanligt populära litteraturinformationen till de nya läkarstudenterna. Vi håller även på att skriva en uppdaterad litteraturguide.

Sarmed Finjan, utskottsansvarig

space divider space
Anna Nilsson - Ansvarig för Studiesociala utskottet

Studiesociala utskottet blickar framåt

Under våren har vi än så länge haft en läkarpub på kåren med quiz, spex och livemusik, och det är planerat för ännu en innan sommaren. Vi är för tillfället i full gång med att planera en nystartad idé i form av herrsittning, anordnad av damer, som till hösten svaras av en damsittning, organiserad av herrar.

Den 17 maj är det återigen dags för den numera traditionella Medicinargasquen på Örebro Slott. Vi får alla tillfälle att klä oss i vackra tyger och avnjuta en fantastisk afton på slottet.

Då våra studenter ständigt blir fler och vi vill kunna behaga många olika smaker och tycken söker vi hela tiden nya tillskott till utskottet. Har du bra idéer på nya evenemang eller bara är sugen på att engagera dig i det studiesociala livet, hör av dig till oss på studiesociala@mforebro.se, eller håll utkik efter när vårt stora planeringsmöte inför hösten hålls och titta förbi.

Anna Nilsson, utskottsansvarig

Pooyan Masarrat - Ansvarig för Corpus Callosum

Corpus Callosum spinner vidare

Corpus callosum arbetar med terminsöverlappande evenemang. Utskottet utgörs av utskottsansvarig, sekreterare samt en till två representanter per klass/termin. VT-13 hade utskottet 2 medlemmar, 1 år senare är vi nära ett ett ”fullt hus” med 12 utskottsmedlemmar. Det finns 1 representantsplats kvar för T3 och T6 om någon av er känner att ni har vad som krävs!

Välkomstfesten VT-14 anordnades för andra terminen i rad av T2. Festen lockade till sig cirka 100 studenter – alltså fortsatt glädjande besked och intresse för välkomstfesten på Läkarprogrammet. Planeringen inför höstens välkomnande är i full gång.

Tidigare har T1:ornas första tenta firats med ett överraskningsfika organiserat på spontant initativ av MFÖ medlemmar. På senare terminer, dock, har T2 och Corpus callosum ansvarat för detta härliga evenemang. I år fick T1:orna skriva sin Resp-Cirk tenta i Teknikhuset vilket tvingade fram en del kreativa lösningar. Kolla in hur det blev!

Läkarsyskon skapades för att etablera ett personligare fadderskap mellan äldre- och yngrekursare. I T3 har närmare 30 i klassen ställt upp som ”storesyskon” för sina kära kursare, eller s.k. småsyskon, i T1. Utskottet har fått tagit till sig feedback om att projektet sätts igång för sent in på terminen. Vi har tagit till oss detta och kommer att förbättra denna punkt till hösten.

Kandidatsittningen. Syftet med denna sittning är att fira T6:orna som blir färdiga med sina C-uppsatser (och därmed kan ta ut en kandidatexamen) och de prekliniska studierna. Tidigare har T5 lagat mat, serverat och stått för underhållningen, helt på egen hand. Nuvarande T5 är i full gång och planerar den kommande sittningen. Ambitionen, och möjligtvis tävlingsinstinkterna, verkar det inte vara fel på i varje fall!

Pooyan Masarrat, utskottsansvarig

space divider space
Avslutande ord

Avslutande ord

Nu har du läst MFÖs första nyhetsbrev. Vi hoppas du är nöjd och att du fått lära dig mera om vad som händer i föreningen. Om du har 1 minut över, skulle vi vara väldigt tacksamma om du kunde svara på en kort (4 frågor!!!) undersökning om vad du tyckte om nyhetsbrevet. Gå till utvärderingen.

Sammanfattningsvis är våren 2014 fullspäckad med aktiviteter som Medicinargasque, Med-SM, kandidatsittning, OMSiS Örebro, föreläsningar, läkarpub, läkarsyskon och mycket mycket mer! Vi ser fram emot att göra den här våren den bästa hittills och vi vill gärna att du ska vara med! Gå med i ett utskott, kom på våra aktiviteter eller häng med via Facebook eller Instagram (@mforebro)!

Med vänlig hälsning,
Medicinska Föreningen Örebro

Medicinska Föreningen Örebro